...
ΕΙΔΑ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΟΥΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ (ΠΟΝΟ, ΚΑΨΙΜΟ). ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Η ανώδυνη αιματουρία (αίμα στα ούρα) πρέπει να λαμβάνεται πάντα σοβαρά υπόψιν και θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτείτε τον Ουρολόγο. Κάθε αιματουρία είναι ύποπτη για κακοήθεια του ουροποιητικού συστήματος, ώσπου να αποδειχθεί το αντίθετο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΙΜΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ;

Ο καρκίνος του προστάτη δεν δίνει κανένα σύμπτωμα στα αρχικά στάδια. Κατά συνέπεια, η έγκαιρη διάγνωσή του γίνεται μόνο με τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο, που περιλαμβάνει τη δακτυλική εξέταση του προστάτη, το PSA και το διορθικό υπερηχογράφημα προστάτη.

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΔΡΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ PSA;

Εξέταση PSA πρέπει να κάνει κάθε άνδρας μετά την ηλικία των 45 ετών ή μετά τα 40, εφόσον υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη. Η ερμηνεία του αποτελέσματος δεν γίνεται με μια απλή ανάγνωση της τιμής από τον εξεταζόμενο, αλλά από τον θεράποντα ουρολόγο, σε συνδυασμό με δακτυλική εξέταση, υπερηχογράφημα και, αν χρειαστεί, βιοψία.

ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΥΡΗΣΩ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Πρόκειται για αδυναμία ούρησης λόγω απόφραξης της κατώτερης ουροποιητικής οδού (επίσχεση ούρων). Πρέπει να αναζητήσετε άμεσα Ουρολόγο για την τοποθέτηση καθετήρα για την αποσυμφόρηση των ούρων. Στη συνέχεια, ο Ουρολόγος σας θα σας ενημερώσει για τα απαραίτητα διαγνωστικά και θεραπευτικά βήματα, ανάλογα με το αίτιο της απόφραξης.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ;

Η υπερτροφία του προστάτη αντιμετωπίζεται σήμερα στα αρχικά της στάδια με φυτικά συμπληρώματα – φαρμακευτική αγωγή, τα οποία δρουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η τελική αντιμετώπιση της πάθησης είναι η χωρίς τομή – ενδοσκοπική αφαίρεση του αδενώματος του προστάτη (TURis προστάτη).

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΕΙΔΑ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ (ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ). ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Πρόκειται για ρήξη του χαλινού του πέους. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε έντονες σεξουαλικές επαφές, όπου ο βραχύς χαλινός σχίζεται με την προς τα πίσω έντονη έλξη της ακροποσθίας. Χρειάζεται μια μικροεπέμβαση, όπου γίνεται διατομή και πλαστική χαλινού.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΒΑΛΑΝΟΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Το πρόβλημα που υπάρχει σε αυτήν την περίπτωση λέγεται φίμωση. Θα χρειαστεί να γίνει περιτομή (πλαστική της ακροποσθίας), είτε με τοπική είτε με γενική αναισθησία. Η περιτομή βοηθά στην αποφυγή λοιμώξεων.

ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Περίπου το 30% των γυναικών με ουρολοίμωξη θα παρουσιάσουν υποτροπή στους επόμενους 6-12 μήνες. Αυτό οφείλεται σε χορήγηση χαμηλών δόσεων αντιβιοτικών ή στην ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων. Στην περίπτωση αυτή συνιστάται να γίνει ένας πλήρης ουρολογικός και γυναικολογικός έλεγχος.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗ ΣΤΥΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ;

Το 80-90% των αιτιών για τα προβλήματα στη στύση είναι οργανικά, ακόμα και σε σχετικά νέες ηλικίες. Η στυτική λειτουργία έχει άμεση σχέση με τα αγγεία. Το κάπνισμα, η υπέρταση, η κακή διατροφή, το άγχος και η έλλειψη άσκησης παίζουν σημαντικό ρόλο στη στυτική δυσλειτουργία. Ρυθμίζοντας τους παραπάνω παράγοντες και αναζητώντας τη συμβουλή του Ουρολόγου-Ανδρολόγου για τον αποκλεισμό μιας οργανικής αιτιολογίας του γεννητικού συστήματος μπορείτε να βελτιώσετε τη στυτική λειτουργία και κατ’ επέκταση τη σεξουαλική σας ζωή.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΧΕΩΣ;

Η διόγκωση του όρχεως με ή χωρίς συμπτώματα (πόνος, πυρετός) σε όλες τις ηλικίες χρήζει άμεσης διερεύνησης και αντιμετώπισης από τον Ουρολόγο.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.